Diverzifikáció

Gyakran feltételezik, hogy a részvények és a kötvények értéke nem mozog együtt. Sokszor azonban az ellenkezője igaz, amely kiemeli a diverzifikáció fontosságát.

Portfolióinkat erősíthetjük, amennyiben a részvények és kötvények teljes tárházát igénybe vesszük, vagy ha olyan alternatív eszközökbe fektetünk, mint például az ingatlan, vagy az infrastruktúra, amelyek csak kis mértékben korrelálnak a részvényekkel és kötvényekkel, miközben továbbra is lehetővé teszik a befektetők által kívánt növekedést.

Ezek az egymással nem korreláló eszközosztályok segíthetnek a teljes portfolió ingadozásának mérséklésében, mivel a különböző eszközosztályok rendszerint eltérő irányban mozognak egymáshoz képest.

Diverzifikáció a Brexit után

Elõször a Grexitrõl beszéltek, majd jött a Brexit. Európa népének jelentõs része változást szeretne. Az antiglobalizációs hullám körüli aggodalmak pedig hatalmas hatást gyakorolnak a pénzügyi piacokra, volatilitást okozva a kötvény- és részvényárakban. Hol kereshetnek a befektetõk egyenletes növekedést?

Olvassa el a cikket

Alternatív befektetések

Befektetési ötlet

Vállalati kötvények

Befektetési ötlet

Részvények és diverzifikáció

Befektetési ötlet