Ázsiai és csendes-óceáni térségbeli kötvények

Ázsiában a befektetési univerzum gyors ütemben bővült az elmúlt évtizedben, méretét tekintve ma már akkora, mint Európa legnagyobb kötvénypiacainak némelyike. A növekedés a likviditás jelentős javulását eredményezte, tovább növelve a befektetési lehetőségek számát, egy érettebb kötvénypiac fejlődését jelezve.

További fontos jellemzője a különböző országok piacainak széles választéka, az AAA minősítésű Szingapúrtól a B minősítésű Sri Lankáig; ez a diverzifikáció a portfólióhozam növekedését eredményezi.

Az Aberdeen ázsiai kötvénycsapata képes azonosítani az ázsiai makrogazdasági és kötvénypiaci lehetőségeket, és kiaknázni a piaci félreárazásból adódó lehetőségeket. Ebben az értelemben az ázsiai devizákkal és kamatokkal foglalkozó csapat megközelítésében inkább a felülről lefelé irányuló módszer kap hangsúlyt.

A csapat nemcsak a kötvények, hanem a régió tekintetében is nagy tapasztalattal rendelkezik. Véleményünk szerint nemcsak a kötvénypiacok elemzésében szerzett tapasztalatra, hanem helyi ismeretre is szükség van az ázsiai térségben történő befektetéshez. Ez szükséges ahhoz, hogy megértsük az egyes országok, devizák, iparágak és kibocsátók közötti apróbb különbségeket is.

Az Aberdeennél úgy gondoljuk, hogy van lehetőség a diverzifikációra a viszonylag új eszközosztályok, mint például az ázsiai kötvények segítségével, melyre hosszú távon jó hatással vannak a keresletet növelő tényezők, és amelyet - meglepő módon - továbbra is csak alig ismernek.