Feltörekvő piaci kötvények

Az elmúlt évtizedben a feltörekvő piaci kötvények univerzuma erőteljes növekedésnek indult, és egyre fontosabbá válik sok befektető számára. Ennek az okai a következők:

A hitelminőség javulása nagyobb likviditást eredményezett - Számos feltörekvő ország komoly fiskális és monetáris intézkedéseket hajtott végre. Ez a hitelképesség javulását, valamint az eszközosztályra korábban jellemző volatilitás jelentős csökkenését eredményezte.

A diverzifikáció nyújtotta jelentős előnyök - Mind a kemény mind a helyi valutában kibocsátott feltörekvő piaci kötvények kis korrelációval rendelkeznek a fejlett piacokkal és a feltörekvő piaci részvényekkel, ezért fontos szerepet játszanak a portfólió diverzifikálásában, különösképpen a már jelentős részvényhányaddal rendelkező portfóliók esetében.

Vonzó értékelések - Az értékelések javultak, miután a kemény valutában kibocsátott feltörekvő piaci kötvények hozamfelárai hét éves csúcsot értek el. Ez egy olyan periódus után következett be, amelynek során a befektetők az amerikai kötvényekbe menekültek, amelyek azonban elenyésző hozamot nyújtanak a befektetők számára.

Pozitív kilátások - A feltörekvő piacokkal kapcsolatos hosszú távú növekedési várakozásokat alátámasztják az erős fundamentumok, amelyek magukba foglalják a kedvező demográfiát, a gazdasági reformot, a javuló irányítást és a növekedő iparosodást.

Befektetési folyamat

Nálunk az Aberdeennél, a vagyonkezelők saját maguk végzik az összes elemzést. Évente több mint 100 találkozót tartanak több mint 40 feltörekvő piaci ország meghatározó döntéshozóival. Ennek a kemény munkának köszönhető a befektetési döntéseink iránti szilárd meggyőződésünk. Kevés figyelmet szentelünk a piaci konszenzusnak, a versenytársaknak vagy a referencia-indexnek.

Aprólékos megközelítés

Az átfogó, a globális gazdasági fejleményeket figyelembe vevő országelemzés szolgál a befektetési folyamatunk alapjául. Elemzésünket folyamatosan frissítjük annak érdekében, hogy az ország hitelprofiljával kapcsolatos előre mutató elemzéssel valamint a tőkepiacán történő fejleményekkel kapcsolatos információval szolgálhassunk.

Szigorú országelemzés

Egy ország makrogazdasági jellemzői, politikai intézményeinek jellege, valamint a mikrogazdasági intézményeinek szilárdsága mind fontos szerepet játszanak egy adott ország hitelképességének elemzése során.

A befektetési lehetőségek vizsgálata

A piacszerkezetre és a piaci technikai tényezőkre kiterjedő elemzésünk olyan lehetőségekre mutathatnak rá, amelyeket fundamentális elemzésünk megerősíthet vagy elutasíthat. Ez a két folyamat alakítja a feltörekvő piaci kötvényekre vonatkozó befektetési döntéseinket.

A hagyományos kockázatkezelés korlátozottan alkalmazható

Véleményünk szerint a múltbéli teljesítmény és volatilitás mutatói nem megfelelőek a jövőbeli kockázat és volatilitás mérésére. Az egyes országokban az egyes eszköztípusokra alkalmazott elemzésünk alapja az jövőbeli kockázatok felmérése, amely lehetővé teszi a különböző országokban található különböző eszköztípusok közvetlen összehasonlíthatóságát.